Růžičková, Plodková a Maurerová se sešly v originálním obchodě BackYard

15.11.2019 \\ Magazín

Módní obchod BackYard představil nový pop-up store značek YBA a MESSA. Zcela originální módu a šperky přišla obdivovat celá řada známých osobností. Mezi hosty nechyběla nastávající maminka Andrea Růžičková spolu s manželem hudebníkem Mikolášem Růžičkou. Dorazila také Michaela Maurerová a Jana Plodková. Všechny jmenované hetečky pojí láska k lokální tvorbě. Pražský BackYard je místem pro všechny, kteří v módě vyhledávají kvalitu a osobitost. 

Je tomu právě rok, co si parta talentovaných designerů společně otevřela na exponovaném místě v centru Prahy designový obchod pod názvem BackYard. Jedná se o unikátní prostor se čtyřmi výlohami, jehož podstatou je sdílený showroom s dílnami, kde se design tvoří i prodává. Kreativní prostor prezentující řadu módních návrhářů, šperkařů a dalších umělců, kteří se vzájemně podporují, to je BackYard. Obchod se zakládá na lokální tvorbě designérů, kterým záleží na udržitelnosti a ekologičnosti výroby a kteří do současného světa rychlé módy přinášejí kvalitu a dlouhodobou hodnotu. Designéři se zde střídají i za pokladnou, takže se jednoduše může stát, že si svůj vyvolený kousek zakoupíte u výrobce osobně. Pokud toužíte po modelu šitém na míru, nechybí tu příjemné místo k posezení u kávy či sklenky vína, kde si s designery můžete pohovořit. „BackYard vznikl z našich společných úspor a díky kampani na Hit-hitu. Věříme, že jsme vytvořili místo, kde si snad každý najde to své a když ne, nabídneme alespoň dobrou kávu,“ usmívá se zakladatelka BackYard, Kristýna Kubištová. Obchod se nachází na adrese: BackYard – U Obecního dvora 2 (Kozí plácek), Praha 1.

Herečka a fotografka Andrea Růžičková fandí lokální tvorbě a aktivně své oblíbené umělce podporuje. „Naše snubní prstýnky jsou od šperkařky Nastassia Aleinikava z BackYard a oba jsme si také oblíbily teplákové modely od Appart Label,“ prozradili manželé Růžičkovi. „Mám ráda originální, avšak minimalistické modely a v BackYard mě zaujala designérka Zdeňka Imreczeová,“ svěřila se herečka Jana Plodková. „Vybírám si módu, která podtrhne ženskou linii a sleduji propracovanost v detailech, proto jsem si vybrala košilové šaty od JJ Jaroslavy Jindrákové. Nedávno jsem si vyhlédla kvalitní šicí stroj, a tak sama tvořím. Kdo ví, třeba i já budu jednou mít své modely zrovna v BackYard,“ usmívá se herečka Michaela Maurerová. 

V obchodě BackYard se setkáte s módní tvorbou pánských košil Kristýny K., která si zakládá na originalitě v materiálech. Oblíbený Appart Label navrhuje stylové teplákové oblečení pro každou příležitost. Mayda  klade důraz na tradiční řemeslnou práci a současnou technologii v tisku na své módní kousky. JJ Jaroslava Jindráková se vyznačuje minimalismem stejně tak jako Zdeňka Imreczeová. Džínové bundy vyráběné z recyklovaných jeans vyrábí Restore by Acarin. Originální šperky zde zakoupíte od: Kristýny Malované, Blueberries, Nastasii Aleinikavy a Kateřiny Matěchové. Kožené kabelky a doplňky nabízí značka Bodline. Za zmínku stojí porcelánové výrobky od Tyformy. Ovšem BackYard nabízí také možnost krátkodobé prezentace formou pop-up store. Momentálně máte jedinečnou příležitost obdivovat precizní práci dvou mladých šperkařek Marianny Berec a Kláry Chrudinové, vystupující pod značkou YBA. Druhou značkou je Messa, která tvoří street wear oblečení se zaměřením hlavně na funkční zimní bundy.

Nově v rámci pop-up shopu:

YBA

Kolekce šperků a objektů pro tělo s názvem YBA vznikla propojením tradice a ruční výroby skleněných vinutých korálů a drátenictví. YBA je výsledkem spolupráce dvou mladých šperkařek Marianny Berec a Kláry Chrudinové, absolventek ateliéru K.O.V. Evy Eisler na pražské UMPRUM.

Messa

Lokální značka street wear oblečení, zaměřená na tvorbu a výrobu zimních bund. V první kolekci se soustředí zejména na funkční design podmíněný potřebám městského člověka, přičemž klade důraz na precizní krejčovské zpracování a použití kvalitních materiálů v souladu s principy udržitelného způsobu výroby a zodpovědnosti vůči životnímu prostředí.

Kristýna K.

Za zrodem obchodu stojí Kristýna Kubištová, která tvoří pod značkou Kristýna K. Pánské košile převážně na míru si můžete vybrat v klasické bílé nebo extravagantní model připomínající krokodýlí kůži. Za zmínku stojí košile s jemným surfařským motivem. 

Kristýna Malovaná

Kristýna je vystudovaná produktová designérka, která vytváří minimalistické šperky. Šperky vznikají často i na zakázku, v úzkém spojení s klientem, v limitovaných edicích s typickou vášní pro práci s různými materiály. Mají přesah a silný příběh uvnitř. Představí kolekci Random, která vznikla pro radost ze života a potěšení! Tvary, kopce, vlnky, hra! Každý kus je originál! Pracuje na limitované kolekci inspirované Japonskem, na které již začala pracovat před lety.

Appart label

Značka za kterou stojí designérka Petra Hušpauerová šije pohodlné a minimalismem inspirované oblečení z teplákoviny. Appart label představí mimo jiné modely z nové kolekce podzim/zima 2019 i nové pánské tepláky.

Tyformy (designérka Pavla Vachunová)

Ateliér Tyformy se profiluje specificky pojatými šperky, užitým porcelánem i velkými exteriérovými plastikami. Studio představí ”work in progres” nové kolekce váz Vrstvení a kolekci šperků Secular a Relikvie.

Mayda (designérka Magda Vachunová)

Příjemná a nositelná česká módní značka si zakládá na originálních vzorech, které si sami navrhují a z velké části i osobně sítotiskují. Pro sezonu podzim/zima 2019-20 připravili kolekci vlněných kabátů, a rozšířili kolekci Venuše o nové kousky se vzorem Intimní hygiena – Korpulentní postava jako přednost? Diktát dnešní doby je na ženy opravdu velmi přísný. A tak vznikly ilustrace korpulentních žen, které jsou dostatečně sebevědomé v každé situaci a nebojí se nosit další kila navíc (třeba i na oděvu).

Nastassia Aleinikava

Tvorba Nastassii Aleinikavy je rozprostřena mezi kvalitní decentní šperk a nevídané tvary a styly brýlí, které se dají naopak považovat za odvážné. Pro letošní přehlídku designu Designblok 2019 připravila designérka Nastassia Aleinikava kolekci Memento mori, která původně vznikla pro window galerii kavárny Originalcoffee. Střed kolekce Memento mori tvoří převážně mohutné barevné kříže na řetězu vyrobené z acetátu celulózy. Dále se kolekce skládá ze stříbrných náušnic s perlami, prstenů a náhrdelníků. Nebudou chybět ani brýle.

Zdeňka Imreczeová 

Pod značkou IMRECZEOVA vzniká dámské oblečení s dokonalým zpracováním, konceptuální jednoduchostí, neformální elegancí a avantgardním přesahem. V obvykle monochromatických oděvech se spojují čisté klasické linie s propracovanými detaily. Minimalistický základ kolekcí doplňují jak jemně elegantní ženské kusy, tak modely pohrávající si s maskulinní formou a střihem. Od 6.11. bude v koncept storu  BackYard připravena nová Ready to wear kolekce podzim/zima FW19/20.

Bodline 

Bodline je česká značka která se zabývá ruční výrobou kabelek, tašek a batohů z pravé hovězí usně.  Novinkou pro tento podzim bude multifunkční zavazadlo Bagel v černé tříslo-činěné kůži.

Restore By Acarin

Pod značkou Restore vznikají “upcycle" originální džínové bundy a saka. Každý kus je zcela originální, od střihu až po ruční zpracování.

Blueberries

Blueberries jsou originální luxusní šperky vyrobené technologií 3D tisku od Markéty Richterové a Zbyňka Krulicha.

Jaroslava Jindráková

Základními kameny kousků JJ jsou jednoduchost, multifunkčnost a snadná kombinovatelnost, při tvorbě hrají prim vybrané materiály a při ručním šití je kladen velký důraz i na ten nejmenší detail. S příchodem chladnějšího počasí se můžete těšit na podzimní a zimní kabátky v omezeném počtu jednoho až dvou kusů z materiálů jako kašmír a vlna.

Kateřina Matěchová

Typickým znakem mých šperků je násobení jednoho prvku, to pro mě tvoří řád a tím i dokonalost.

Otevřeno je pondělí – sobota od 11 do 19 hodin  

Web: https://www.back-yard.cz/cz/

Fotogalerie