Dřevěné hračky z Řecka rozvíjejí představivost i jemnou motoriku dětí

27.10.2019 \\ Design/Domov

Dřevo je jedním z nejpřirozenějších materiálů pro první dětské hračky. E-shop Zestó.cz nabízí dřevěná chrastítka, kousátka i batolecí stohovací stavebnice s motivy přírody a moře. Hračky z bukového dřeva se ručně vyrábí v malé firmě The Wandering Workshop na řeckém ostrově Kréta. Veškeré použité materiály jsou netoxické a mají evropský certifikát nezávadnosti.

Dřevěná chrastítka fascinují i ta nejmenší miminka: spojují přirozený zvuk klapajícího dřeva s jemnými pastelovými barvami a příjemným povrchem bukového dřeva ošetřeného včelím voskem. Kousátky ve stejném designu může dítě po libosti zaměstnat bolavé dásničky s klubajícími se zoubky: neškodné barvy certifikované pro děti ani lepidlo bez rozpouštědel a formaldehydu jim rozhodně nijak neublíží.

Větší miminka a batolata mohou trénovat jemnou motoriku na navlékacích a stohovacích hračkách – i navlékací trn lze pojmout mnohem pestřeji než jen kroužky o rozdílné šířce. Váš malý objevitel může navlékat třeba součásti oblohy anebo geometrické tvary, které lze naskládat do tvaru postavy. Stohovací hračky bez trnu v podobě lodičky s plachtami nebo několika mořských vln s loďkou umožňují ještě více zapojit fantazii a zkoušet, co všechno se z jejich součástí dá poskládat.

Objevem poslední doby v oblasti batolecí zábavy jsou balanční hračky. E-shop Zestó nabízí dvě varianty – veselý červený deštník s kapkami deště a misku s listy a plody borůvek. A neopomíjíme ani tradiční tahací hračky: začínající chodec si může hrdě vykračovat s pojízdnou loďkou na provázku.

Prozkoumejte celou nabídku řeckých dřevěných hraček na Zestó.cz https://www.zesto.cz/drevene-hracky/!

Všechny tyto hračky odpovídají principu Montessori. Hlavním motem Montessori je heslo „Pomoz mi, abych to zvládl sám". I tyto hračky podporují v dítěti jeho vlastní dovednosti, intuici a nápad.

Fotogalerie