Thajská škola vaření - Kouzlo thajské kuchyně v SaSaZu

06.10.2019 \\ Podniky

Poznejte kouzlo thajské kuchyně, která je díky svým kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu, a právě tu vám pomůže najít náš Sous Chef Robbert van den Berg. S jeho pomocí se naučíte v SaSaZu správně kombinovat čtyři hlavní chutě, tedy slanou, sladkou, kyselou a ostrou a připravit tak pro vaši rodinu nebo přátele opravdu autentická thajská jídla. V kurzu si vyzkoušíte přípravu thajských stálic Tom Yam Goong, tedy ostré polévky s krevetami a citronovou trávou, nudlí Pad Thai a Gaeng Kiew Waan Gai, nebo-li zeleného kari s kuřetem a lilkem. Celé snažení zakončíte osvěžujícím koktejlem Green Geisha.

Kurzem vás provede náš Sous Chef Robbert van den Berg, který pochází z Holandska a v minulosti pracoval pro přední amsterdamské restaurace Momo a Izakaya. Jeho specialitou jsou kuchyně jihovýchodní Asie a rád se soustředí právě na thajskou kuchyni.

Tom Yam Goong (spicy prawns soup with galangal, lemongrass)

Tom Yam Goong (Ostrá krevetová polévka s galangalem, citronová tráva)

Pad Thai Gai (Thai style stir fried rice noodles, tamarind sauce, bean sprouts)

Pad Thai Gai (Thajské smažené rýžové nudle, tamarind omáčka, fazolové klíčky)

Gaeng Kiew Waan Gai (Green chicken curry, potatoes and basil)

Gaeng Kiew Waan Gai (Zelené kuřecí kari, brambory a bazalka)

Green Geisha (vodka, kiwi, basil, melon, cucumber, lime)

 

Kurzy se konají jednou měsíčně ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat.

Více informací naleznete zde.

 

Fotogalerie