MaxMara se inspirovala kouzlem filmových kostýmů

20.09.2019 \\ Fashion

Italská módní značka se originálně zamyslela nad tím, jak vytvořit novou kolekci a nejen nápad, ale především samotná realizace vás jistě chytne. Max Mara si kostýmy představila takové, jaké by sedli šik film. Přítomny jsou všechny typické atributy špionážních filmů, i když v obráceném gardu. Skromná Blaise je novým agentem OO7. Obdivuje Bondovu eleganci, ale zpochybňuje jeho modus operandi. Drsné honičky rychlými auty a kataklyzmatické výbuchy jsou podle Blaise zbytečně nebezpečná a špinavá práce. Ona své protivníky přemůže pomocí taktických kroků a promyšlených pastí. Zbraň tedy nepotřebuje, ale pouzdro slouží jako velmi stylový a designový detail.

  

Náš film začíná v Londýně; auto jede deštěm skrápěnou ulicí Whitehall. Koridory moci zní ozvěna klapajících podpatků. Zlověstné ticho naplňuje dřevem obložené kanceláře. Má na sobě trenčkot špiónů a třídílný kalhotový kostým se vzorem žraločí kůže a kostky Princ z Walesu. Později si dá oběd na diskrétním místě ve čtvrti Mayfair. Na sobě bude mít hravý mix mikro potisků vzory typickými pro šátky v černé a bílé.

Pak zamíří na letiště. Nikdy necestuje bez bush bundy s pohodlným střihem a perfektně navržené kabelky Whitney. Její nejnovější verze jsou malé, na dotek měkké a sofistikované, nebo naopak dostatečně velké, aby se do nich vešlo vše, co budete potřebovat na jednu noc (nikdy nevíte, co se může přihodit). Soukromé letadlo veze naši hrdinku na ostrov plný palem. Rychle přejíždí zátoku s oslnivě třpytivou vodou do tajného úkrytu. Upřednostňuje tropické vojenské uniformy – kalhoty ke kolenům a košile s hodně kapsami v barvě Nilu, růžové barvě mušlí a šedo-modré. V těch jí nebude horko ani při pronásledování svých protivníků v horké džungli. Je připravena na každou eventualitu. Koktejly se svými protivníky? Velkolepá párty v sídle guvernéra? Má s sebou dlouhé světlé sukně potištěné kašmírovými vzory v klasickém střihu a splývavé pastelové šaty s kšandami pro zdůraznění síly. Přes trávník kráčí k čekajícímu vrtulníku v záplavě diagonálně našitých hedvábných volánů. V tomto filmu ani v reálném životě ji Max Mara nikdy nezklame.

  

Fotogalerie