Originální tipy, jak si vychutnat Mezinárodní den čokolády

11.09.2019 \\ Produkty

Za největší delikatesu na světě je považována čokoláda. Rozhodně nenechá chladným žádného milovníka sladkých dobrot. Kupodivu spojuje čokoláda jak svět hříšníků, tak lidí dodržujících zdravý životní styl. Kvalitní čokoláda má totiž příznivé účinky na zdraví a už dávno se ví, že sama čokoláda nezpůsobuje problémy s nadváhou. Pokud jste velcí fanoušci čokolády, zkuste se inspirovat tipy, jak si nejlépe užít Mezinárodní den čokolády připadající na 13. září. Tento rok vychází datum 13. na pátek - další důvod, proč si zpříjemnit den čokoládou.

Kurz výroby čokoládových pralinek

Voňavý kurz plný čokolády vás naučí, jak s čokoládou správně zacházet a jak nejlépe připravit tahle drobná potěšení, která můžete věnovat i někomu dalšímu. Pralinky se tak díky kurzu naučíte připravovat podle svých vlastních chutí, můžete si zkusit zaexperimentovat, a kdo ví, třeba si někdy otevřete vlastní obchůdek nebo kavárnu, kde budete pralinky prodávat.

Čokoládový hotel

Itálie je rájem pro gurmety a je i cílem čokoholiků, kteří míří do Etruscan Chocohotel v Perugii. Už na recepci vás přivítá vůně čokolády i její ochutnávka. Čokoládou inspirovaný design by vás však neuspokojil, nebýt nabídky čokoládových delikates. Ta je plná kvalitních specialit, nechybí ani možnost degustace za doprovodu odborníka. Čokoládu si zde můžete dokonce vychutnat i ve střešním bazénu s výhledem na město. V Perugii se v září navíc koná Festival Eurochocolate – největší čokoládový festival.

Čokoládová rtěnka

Cítit neustále aroma čokolády na rtech? Žádný problém! A ještě budete vypadat skvěle. V obchodech najdete několik produktů, které vám tuhle slast dopřejí a najdete je navíc v několika barevných odstínech. Je na vás, jestli chcete, aby rty jako z čokolády i vypadaly, nebo jen chutnaly a dáte přednost světlejším odstínům.

Čokoládový likér

Nejen na rtech, ale i na jazyku – kdo hledá o něco větší uspokojení, než je tabulka čokolády, může si dopřát oblíbený likér Baileys v čokoládové variantě. Perfektně vyladěné spojení belgické čokolády a smetanového likéru se hodí nejen k popíjení na ledu, ale úžasně pozvedne i kávu, zmrzlinu a další dezerty. Třeba i ty čokoládové.

Fondue

Tekoucí čokoláda může chutnat nejen ve skleničce, ale i v nádobce na přípravu fondue. Tahle vychytávka se hodí zejména pro romantické večery. Nad plápolající svíčkou se bude hřát čokoláda, zatímco její plamínky připraví příjemnou atmosféru.  

Čokoládová masáž

Co je podle vás větší slast? Čokoláda nebo masáž? Pokud je pro vás těžké vybrat si tu lepší variantu, dopřejte si obě najednou a dostaňte se do sedmého nebe. Pro masáž se používá čokoláda s příměsí olejů. Po voňavé masáži vám ještě dlouho bude kůže vonět po čokoládě. Užijete si zároveň takovou aromaterapii, že se vám nebude chtít už nikdy mýt. Na to pozor!

Čokoládový peeling

Abyste si zážitek z čokolády užili naopak i při koupeli, sáhněte po čokoládové pečující kosmetice určenou do koupele nebo po koupeli. Hledejte kvalitnější produkty, které vedle voňavého zážitku nabízí i takové bonusy, jako je třeba hydratovanější, jemnější a vypnutější pleť. Takové účinky oceníte zejména u tělových peelingů.  

Baileys Chocolat Luxe

Objevte výjimečné spojení originálního likéru Baileys s pravou belgickou čokoládou  a vychutnejte si lahodnou chuť, které podlehnou všichni milovníci sladkých pokušení. Jemnost, plná chuť a intenzivní vůně uspokojí vaše smysly a touhu po gurmánském požitku nejen v čisté podobě na ledu, ale i v originálních kombinacích. Otevřete bránu své kreativitě a pozvedněte kávu, zmrzlinu i další dezerty na nevšední zážitek díky jedinečnému likéru Baileys Chocolat Luxe.

Baileys Chocolat Luxe

Objem: 500ml

Cena: 449,-

Fotogalerie