Zbavte se jednou provždy hlučného souseda. Odhlučněte si byt!

22.08.2019 \\ Design/Domov

Mnoho domácností bojuje s hlučnými sousedy. Rozhodně to není něco záviděníhodného a zkrátka ne vždy se dá domluvit. Tyto problémy však lze efektivně řešit s využitím moderních technologií. Máme samozřejmě na mysli technologie odhlučnění. Při stavbách domů se na ně obvykle bohužel zapomíná, proto je potřeba je v řadě případů řešit až dodatečně. Cílem našeho článku je poradit vám, jak na to.

Odhlučnění stěny jako základ

Nejtypičtějším případem je jednoznačně odhlučnění stěn v konkrétních místnostech. Vybírat si lze v současné době z různých technologií a materiálů. Aby bylo odhlučnění stěny opravdu kvalitní, je velmi vhodné se poradit s odborníkem na akustiku. Pokud bychom odhlučnění totiž neprovedli správně, mohlo by se snadno stát, že se bude jednat o zbytečně vynaložené prostředky. V zásadě rozlišujeme dva typy konstrukcí:

  • Kontaktní konstrukce
  • Bezkontaktní konstrukce

První konstrukce se používá v těch situacích, kdy bojujeme řekněme se standardní mírou hluku. Je potřeba kombinovat různé materiály a jejich tloušťky, díky čemuž lze dosáhnout ideálních vlastností pohlcujících ty správné zvuky. Celková konstrukce typického řešení bývá široká od 1,5 cm až po 6,2 cm včetně sádrokartonu. Pokud využijete bezkontaktní konstrukce, potom se uplatní také vzduchové mezery, které dále zvyšují celkovou účinnost takto navržené zvukové izolace.

Výběr vhodné realizační firmy

Aby bylo vaše odhlučnění provedeno opravdu kvalitně, je potřeba si pozvat také kvalitní realizační firmu. Zajímejte se o společnosti, které mají v této oblasti již nějaké prokazatelné zkušenosti. Objednejte si odhlučnění od kvalitní firmy a o váš projekt se postará tým lidí od technika až po akustika, díky kterým dostanete dodávku komplexního řešení na klíč. Vaše problémy s nežádoucím hlukem se tak mohou rychle stát minulostí.