Víte proč je vitamín C nejdůležitějším vitamínem léta?

17.08.2019 \\ Zdraví

Věděli jste, že vitamín C si naše tělo nedokáže samo vytvořit? To je také důvod, proč je nutné ho pravidelně doplňovat, a platí pro všechna období od jara až po zimu, kdy se musíme chránit před zákeřnými viry. V létě bychom jeho přísun rozhodně neměli podceňovat! Náročné cesty do zahraničí i pravidelné vystavování pleti slunečním paprskům totiž skýtají mnohá úskalí.

Vitamín C je pro naši pokožku opravdovým zázrakem. Během letních měsíců je totiž kůže neustále narušována slunečním zářením a pokud máte navíc sklony k vyšší pigmentaci, můžete po pobytu venku zaznamenat větší tvorbu nevzhledných pigmentových skvrn. Vitamín C dokáže v prvním případě vznik těchto skvrn omezovat, v druhém případě je velmi přínosný také svou schopností zlepšovat stav i kvalitu pokožky a především přirozeně chránit před sluncem. Nelze ho sice používat místo opalovacích krémů s SPF, dokáže ale zvýšit přirozenou toleranci vůči slunečnímu záření, čímž učiní váš pobyt na sluníčku mnohem bezpečnější. V době, kdy je prevence kožních melanomů aktuálním tématem, tak z opalování nemusíte mít strach.

Nepříznivé však nejsou jen sluneční paprsky, ale také změny, které naše tělo během letních dovolených zažívá. Může jít o výrazné rozdíly v teplotě (především v případě hotelových klimatizací), ale i náhlou změnu stravovacích návyků či nedostatek spánku. Vitamín C hraje v tomto případě stejnou roli, jako v zimě - podpoří váš imunitní systém a umožní vám užít si vysněnou dovolenou naplno.

Jak ale potřebný vitamín C do těla doplnit? Dle současných studií se jeho aktuální množství v potravinách neustále snižuje, proto je nejefektivnějším řešením užívání potravinových doplňků s jeho obsahem. Vitamin C 1000 od PureCaps je produktem nejvyšší kvality s vysokou snášenlivostí a nepřítomností přidaných chemických látek. Při jeho výrobě je prováděno „pufrování kyseliny“, díky němuž dochází k udržení stálého pH. Prodlužuje se tak doba působení v organismu a navíc je také možné využít a přijmout větší množství.    

VITAMIN C 1000

90 kapslí / 1 090 Kč

Fotogalerie