Osobní komorník Freddie Mercuryho obsluhoval Braňo Poláka

05.08.2019 \\ Magazín

Do Kuřimi, městečka nedaleko Brna, zavítal Peter Freestone, bývalý osobní tajemník zesnulé hudební ikony Freddie Mercuryho. Přijal totiž pozvání kamaráda herce a zpěváka Braňo Poláka, který slavnostně otevíral svoji kavárnu La BABA CAFE. Poznali se už před lety při představení Děti ráje a pojí je skutečné přátelství.

V nové kavárně se Peterovi velice líbilo a při nalévání šampaňské svému hostiteli zavzpomínal nejen na  frontmana kapely Queen, ale i na časy, kdy pracoval jako garderobiér londýnského Královského baletu. A co popřál novopečenému kavárníkovi? „Přeji mu opravdu jen to nejlepší. Vím, že je to pro něj splněný sen. Šel zatím několik let a teď, když vidím zde jeho jméno, jako jednatele tohoto podniku, myslím, že je to naprosto úžasné,” pochválil Polákův záměr Freestone, který si Česko zamiloval a přestěhoval se sem z Anglie již před  osmnácti lety.

Na dotaz, jak hodnotí tuzemský úspěch filmu Bohemia Rhapsody, na kterém se osobně podílel, řekl: „Když jsme začínali s tímto filmem a mluvil jsem s producentem Grahamem Kingem, věděli jsme, že to bude opravdu zajímavý a ojedinělý film. Ale nikdo, nikdo na světě ani nesnil o tom, že by se mohl stát filmem oscarového formátu a mohl by lámat rekordy snad všude. Byla to Česká republika a Jižní Korea, kde padl rekord sledovanosti. Tady tento film vidělo největší procento populace ve vztahu k počtu obyvatel dané země.  Je to úžasné, je to naprosto úžasné,“ s radostí potvrdil úspěch filmu v naší zemi. Přiznal také, že byl doslova dojatý, když šel na předpremiéru s distributory v Praze do Staré Lucerny. „Plakal jsem. Ve dvou okamžicích jsem prostě plakal. Bylo to pro mě velmi emotivní,” prozradil bývalý komorník Freddie Mercuryho.

Fotogalerie