Letní krůtí karbanátek

25.07.2019 \\ Recepty

Skvělá chuť letních krůtích karbanátků rozhodně bude svědčit nejen těm, kteří dbají o svou štíhlou postavu, ale i vášnivým jedlíkům.

Ingredience:

  • 300g mleté krůtího masa
  • 2 lžíce smetany
  • 2 větší čerstvé žampiony
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • pepř, sůl
  • 4 žemle
  • 4 plátky sýra

Dip:

  • 1 avokádo
  • 1 lžíce odlehčené majolky
  • 1 lžička limetkové šťávy

Postup:

  1. Maso dáme do misky a zakapeme ho mlékem, které necháme vstřebat. Umixujete houby společně s cibulí, koriandrem a česnekem. Hmotu přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, nejlépe rukama. Karbanátky vytvarujeme a ogrilujte z obou stran dozlatova.
  2. Nakrájíme avokádo, přidáme šťávu z limetky a špetku soli a vidličkou připravíme dip.
  3. Žemle dáme rozpéct do trouby, poté je rozkrojte, vložíme do nich plátek sýru, na něj  karbanátek a na něj dáme vrstvu avokádového dipu, přiklopíme a než jej přiklopíme, můžeme ho obložit zeleninou či salátem a přiklopíme.