
Losos na bylinkách
Na přípravu lososa nepotřebujeme příliš mnoho ingrediencí. Dokonce se dá říci, že čím méně, tím lépe. Připravili jsme pro vás tedy recept, na potřebujete jen několik ingrediencí a chuť vás naprosto uchvátí, což u lososa rozhodně oceníte.
Ingredience:
- 600 g losos steak
 - 2 lžíce oleje
 - 60 g másla
 - 3 lžičky nasekaného tymiánu
 - 3 lžičky petrželové natě
 - ½ citronu
 - sůl
 
Postup:
- Steak z lososa dobře očistíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronem, osolíme, podlijeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby při 170 °C asi tak 15 minut.
 - Připravíme si máslový přeliv s bylinkami. Máslo dáme do kastrůlku a rozpustíme ho, pak do něj přidáme nasekané bylinky, dovymačkáme zbytek citronové šťávy a trošku osolime.
 - Lososa přelijeme připravenou směsí a budeme péct při 190 °C, dokud nebude zcela pečený. Steak podáváme s dušenou nebo čerstvou zeleninou.
 



