Proč si objednat catering od profesionálů?

30.06.2019 \\ Podniky

Významné jubileum nebo velký rodinný sraz se neobejdou bez občerstvení. Pro většinu hostitelek je to poměrně tvrdý oříšek. I když jsou v kuchyni jako doma, nechce se jim připravovat velké množství pohoštění a často se také obávají kritiky ze strany příbuzných. Z těchto důvodů často sáhnou po pomoci ze strany cateringových firem.

Toto řešení má spoustu výhod, ušetříte si čas, nervy a navíc si pochutnáte. Častým argumentem proti bývá cena. To však není důvod tuto možnost zavrhnout úplně. V současné době si můžete vybrat společnost, která bude přesně vyhovovat vašim požadavkům jak na typ občerstvení, tak i na cenu. Proto, abyste byli schopni odhadnout, kolik vás bude občerstvení stát a jestli se vyplatí dělat ho svépomocí nebo ho nechat udělat na zakázku, budete potřebovat několik informací.

Rozpočet na prvním místě

Základem, bez kterého se neobejdete, je rozpočet. V každém případě potřebujete vědět, kolik máte na celou akci peněz. Celý rozpočet pak musíte rozdělit na jednotlivé části, podle toho, co na akci budete mít za program, kde se bude konat a samozřejmě na jídlo. Cena občerstvení je přímo úměrná počtu strávníků, je tedy dobré se před plánováním rozpočtu zamyslet nad seznamem hostů.

Na rodinné oslavě můžete hodně ušetřit, především pokud ji budete pořádat doma na zahradě. Ušetříte za pronájem a platit budete jen případnou výzdobu. Zbylou částku tak můžete investovat do občerstvení a pozvat opravdu široké příbuzenstvo.

Kolik stojí občerstvení?

Když víte, kolik můžete utratit za jídlo, je na čase poptat jednotlivé společnosti a sdělit jim svou představu o formě občerstvení. Sdělíte jim částku, kterou máte k dispozici, a oni vám vytvoří nabídku.

Mějte na paměti, že i v případě, že budete občerstvení připravovat sami, musíte nakoupit suroviny a investovat svůj čas do přípravy jídla. Výsledná cena může být dokonce i vyšší.

Domácí není vždycky lepší

Občerstvení připravené doma nebude tak pestré, není totiž vždy možné dělat jen pár kousků od každého dezertu či chlebíčků. Jednak je to náročné na čas a jednak i na pořízení surovin. Domácí občerstvení tak sice bude jistě chutné, ale nebude tak pestré, jako to od profíků.

Cateringové firmy připravují denně spoustu objednávek, a tak pro ně není problém připravit pouze několik kousků od každého druhu. Získáte tak opravdu pestrý raut, na kterém si vaši hosté pochutnají.

Řešením může být i kombinace, tedy, část si necháte připravit a část si připravíte sami. Můžete tak připravit rodinné recepty, upéct oblíbený dort nebo koláč. To vám jistě nezabere tolik času jako příprava celého rautu a spokojení budou všichni.

Profesionální catering už opravdu dávno není jen na velké firemní akce a svatby. Dnes si můžete s klidem objednat cateringové služby na malou rodinnou oslavu a nemusíte se bát, že by vás firma odmítla nebo po vás chtěla nehoráznou částku. Stačí se jen zorientovat v nabídce a poslat pár poptávek. Rozhodně vás to bude stát méně času, než obíhání supermarketů a následné vaření.

 

Fotogalerie