Kodet má výstavu na filmovém festivalu: Přišli Morávková, Hüttnerová i Čenský

13.06.2019 \\ Magazín

Malíř Kristian Kodet se rozhodně nenudí. Ve zlínské Galerii pod Radnicí zahájil v sobotu navečer vernisáží výstavu svých obrazů a grafik, která je letos součástí programu 59. festivalu dětských filmů Zlín fest. 

Podívat se na díla přišly jak desítky lidí, tak i jeho kolegové a přátelé. Herečka Iva Hüttnerová, Dana Morávková a Jan Čenský. Ti také vernisáží provedli. Podívat se na obrazy mohou všichni do 8. června.

"Je to neuvěřitelné, protože každou výstavu a vernisáž beru nesmírně vážně. Ono to vážně dá hodně času a energie, aby bylo na co se koukat, takže maluju a maluju a zase maluju. A navíc mě to pořád i baví," prozradil nejprodávanější malíř současnosti Kristian Kodet.

Kodet, jehož obraz visí dokonce i v sídle amerických prezidentů v Bílém domě, řadě světových galerií, bank, je s nejstarším filmovým festivalem dětských filmů na světě úzce spjat. Každoročně maluje filmovou klapku, která bývá vždy vydražena za jednu z nejvyšších cen. Výtěžek klapek jde pak na podporu mladých a začínajících filmařů.

Kodeta zhruba za měsíc čeká ještě další výstava v Prostějově. Proto sotva odjede ze Zlína, pustí se do příprav a bude malovat další díla v ateliéru na své jihočeské faře, kde má tolik potřebný klid i inspiraci.

Foto: Zlinfest

Fotogalerie