Happening v Mirakulu v pohybu s Hankou Kynychovou byl úspěšný

05.06.2017 \\ Magazín

Již podruhé stála Hanka Kynychová  poslední květnovou neděli v čele velkého happeningu v oblíbeném rodinném parku Mirakulum v Milovicích. Přijela ji podpořit celá řada účinkujících, které v rámci programu vystoupili. Skvělé odpoledne zahájila mladá a talentovaná zpěvačka Natálie Grossová.

Akce s názvem Mirakulum v pohybu s Hankou Kynychovou 2 přilákala tisíce návštěvníků. Vedro neodlákalo je a ani tanečníka ze StarDance Marka Dědíka, který přijel na akci v doprovodu svojí přítelkyně Terezy, aby naučil přítomné děti i dospělé tanec jive. Na lekci nechyběla ani Hanka Kynychová, která se netají tím, že účast v soutěži StarDance je jejím velkým snem. Marek s Nadačním fondem Hanky Kynychové úzce spolupracuje a vytváří dětem bez rodin choreografie pro již zmíněnou finálovou show, stejně jako oblíbený tanečník Filip Jankovič.

Natálka Grosová si do Milovic doslova jen odskočila. Ihned po vystoupení spěchala zpět do Prahy, aby stihla zvukovou zkoušku muzikálu Ples upírů, kde exceluje v hlavní roli spolu s Marianem Vojtkem. V Mirakulu zazpívali také interpreti oblíbeného pohádkového muzikálu Alenka v kraji zázraků Brigita Cmuntová a Štěpán Piller, gospelová zpěvačka Leona Gyöngyösi nebo mladá talentovaná zpěvačka Adéla Částková.

Linda Finková také dlouhá léta podporuje veškeré aktivity Hanky Kynychové a nechyběla ani v Mirakulu, kde návštěvníky zajímala její práce hlasové poradkyně soutěže tvoje Tvář má známý hlas a prozradila:  „Velkým překvapením pro mě byl Mejla Peroutka, který byl opravdu skvělý. Ale asi největším překvapením pro mě byla Markéta Konvičková. O tom, že zpívá, tančí a je krásná jsem věděla, ale že umí tak dobře zpívat, a tak dobře tančit jsem neměla ani tušení a jsem moc ráda, že v soutěži byla.“  Sama pak s přehledem vystřihla několik nádherných písní. Na její výkon nemělo vliv ani úmorné vedro, které v amfiteátru parku Mirakulum panovalo. Svůj výstup zakončila přídavkem Teď královnou jsem já a dokázala, že je opravdovou královnou – paní zpěvačkou.

V rámci programu, který moderovala sama Hanka Kynychová, vystoupily také děti z dětských domovů se svými tanečními vystoupeními, které v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte vytváří právě s Hankou Kynychovou a jejím týmem lektorů a tanečníků. Tento oblíbený projekt tímto happeningem vstoupil do 11. ročníku a Nadační fond Hanky Kynychové zahájil druhou desítku svojí činnosti. Protože celý fond a projekt Hejbejte se a zpívejte fungují tak, že dětem rozdávají hlavně emoce, radost, zážitky a tým Hanky Kynychové jim na místo peněz věnuje svůj čas, který je mnohem cennější, celý program byl zakončen písní Pár přátel stačí mít v podání Petry Doležalové a Jana Höniga.

Díky vstřícnosti pana majitele parku Mirakulum Jiřího Antoše se stejně jako v loňském roce i letos dostane část výtěžku ze vstupného na účet Nadačního fondu Hanky Kynychové. Tentokráte se částka vyšplhala k padesáti tisícům korun. Děti z dětských domovů se tak mohou těšit nejen na letní workshop, ale hlavně na velkou finálovou taneční show, kde se utkají o medaile.

Žádný ročník projektu Hejbejte se a zpívejte by se nemohl konat bez štědré podpory sponzorů. Letos mezi ně patří park Mirakulum a firmy Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT a SlimPasta. O happening se nejen produkčně postaral Nadační fond Hanky Kynychové a KF production. Akce se jim rozhodně vydařila, především díky nadšení, které pro věc mají.