Himalyo: To nejlepší na jarní detox i pro letní počasí

19.05.2019 \\ Zdraví

Himalyo, patří mezi oblíbené značky především proto, že ve svém portfoliu má vše, co potřebujete na účinný jarní detox i pro doplnění letního pitného režimu a pro opalování. S nákupem minima druhů doplňků si tak vystačíte pro celou slunečnou sezonu. Všechny produkty jsou 100% přírodní a tradiční je i jejich zpracování. S regenerací po zimě a hlavně s nabitím energie do nového probuzení se přírody i aktivit na čerstvém vzduchu vám pomůže oblíbený rakytník i kustovnice čínská, známá také pod označením goji. 

Goji i rakytník od značky Himalyo pochází výhradně z čisté přírody vysokohorských oblastí Tibetu a čínské provincie Ningxia, kde se nacházejí mimořádné rostlinné druhy, jejichž vlastnosti a charakter jsou jedinečné.

Zdraví z tibetské přírody

Goji – plody nabité krásou a zdravím

Zatímco u nás se kustovnice čínská zabydluje teprve v posledních letech, ve své domovině se cíleně pěstuje pro své zázračné vlastnosti už 13 století a je neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás je zakoupíte jako GOJI sušené plody BIO, vylisovaný džus GOJI ORIGINAL 100% Juice BIO nebo jako za studena lisovaný olej GOJI Seed Oil BIO. Je největším přírodním zdrojem antioxidantů, které působí proti stárnutí organismu. V letním období oceníte i vysoký obsah karotenoidů, které se při opalování podílí na perfektní barvě vaší pleti.

Rakytník – zásoba energie a vitaminu C

Rakytník se v posledních dekádách hojně pěstuje i u nás, obsahem zdraví prospěšných látek se ale nedá s původní odrůdou rakytníku pěstovanou v panenské himalájské přírodě srovnat. A právě výhradně onu původní odrůdu najdete v produktech značky Himalyo. Kromě vysokého obsahu vitaminu C v něm najdete cenný rutin, díky kterému si rakytník zachovává svoje blahodárné účinky i po usušení. Vitaminy A, B, E, F, D a K. V rakytníkovém oleji jsou i esenciální mastné kyseliny, polynenasycené omega-3 a 6 a mononenasycené omega-7 a 9. Ty snižují riziko onemocnění srdce a cév, zlepšují funkce mozku a urychlují hojení a regeneraci pleti např. při popáleninách. Zejména pro letní sezonu je důležitý i vysoký obsah betakarotenu, který pomáhá chránit tělo proti UV záření.

Dokonalá očista i ochrana v letním období

Z výše uvedených vlastností obou surovin, kustovnice čínské i rakytníku himalájského, je zřejmé, jak působí na celkovou očistu těla. Po dlouhé zimě je potřeba tělo nejen vyčistit, ale hlavně jej nabít novou energií. S tou vám pomůže jarní počasí i konzumace goji a rakytníku, díky kterým doplníte spoustu důležitých vitaminů, minerálů a dalších látek.

Pokud se chcete spolehlivě probudit ze zimní letargie a nabudit se na novou sezonu, je nejlepším přírodním "životabudičem" kombinace GOJI ORIGINAL 100% Juice BIO a GOJI Seed Oil BIO. Goji džus totiž neobsahuje semínka plodů kustovnice, protože ta jsou odfiltrována při stáčení. Naproti tomu GOJI Seed Oil BIO je výtažkem toho nejlepšího právě ze semínek plodů. Kombinace džusu s olejem tak umožňuje synergické působení celého spektra účinných látek z jader, dužiny a slupky plodů a dává tak naplno vyniknout mimořádné síle této plodiny. Tato kombinace Vašemu tělu dodá jedinečné polysacharidy LBP, karotenoidy, fenylpropanoidy, flavonoidy, minerály a prospěšné organické kyseliny.

Vysoký obsah betakarotenu dělá z rakytníkového džusu ideální doplněk nápojů na léto. Vašemu tělu jím tedy nejen dodáte vitamín C, ale zároveň se připravíte na pobyt na slunci. Abyste však svému tělu dodali i potřebné množství tekutin, je vhodné rakytníkový džus (kterého stačí vypít 25 ml denně) kombinovat s pomerančovým džusem a vodou. Zabráníte tím dehydrataci, která se kromě klasického pocitu žízně projevuje suchou pletí, nízkým krevním tlakem a bolestmi hlavy. Dlouhodobé nedostatečné doplňování tekutin pak může způsobit i problémy s klouby nebo předčasné stárnutí pleti i dalších tělesných tkání. Dostatečný příjem tekutin je podstatný i pro detoxikaci organismu, protože voda je potřeba k celkovému metabolismu, tedy i vylučování odpadních látek.

Goji i rakytník pomáhají také s rovnoměrným opálením a ochranou těla proti UV záření. V čem je jejich výhoda? Jedním z nejsilnějších antioxidantů (tedy látkou, která mimo jiné pomáhá předcházet stárnutí pleti), je samotný betakaroten. Ten se zároveň pomáhá starat o dlouhodobé rovnoměrné a bronzové opálení – a jeho zachování přes zimní měsíce. Karotenoidy obecně totiž vytváří vrstvu pigmentu, který ochraňuje spodní vrstvy kůže před poškozením. Je také prokázáno, že přírodní karotenoidy jsou mnohem efektivnější než ty umělé – umělý betakaroten totiž dokonce může až bránit vstřebávání ostatních karotenoidů. Panenské goji a rakytník z produkce Himalyo velmi efektivně pomáhají s jejich přirozeným doplňováním.

Zejména na cestách oceníte také možnost přírodních kapslí z rakytníku nebo goji – ušetří vám drahocenné místo i váhu v zavazadlech.

Fotogalerie