S láskou připravený bagel

15.05.2019 \\ Recepty

Zkuste si doma upéct bagel, opravdu to není složité. Pak přidejte štipec fantazie, kterou nemusíme nijak zvlášť krotit. Možná budete překvapení, jaké skvělé občerstvení dokážete vykouzlit.

Ingredience:

  • 500 g chlebové mouky
  • 7 g sušeného droždí (nebo 1 sáček)
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 300 ml teplé vody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 bílek
  • hrstka máku nebo sezamu

Postup:

  1. Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme ve větší míse a přilijeme teplou vodu. Vypracujeme těsto a necháme ho 2 hodiny kynout.
  2. Těsto vyklopíme, prohněteme a rozdělíme na 10 stejných kousků a z každého vyválíme cca 20 cm dlouhé válečky. Konce zužujeme, vytvoříme kroužek a konce úhledně spojíme.
  3. Bagely položíme na plech s pečicím papírem a necháme je přes noc odležet. Druhý den ve větším hrnci necháme vařit dostatečné množství vody, osolíme a vsypeme prášek do pečiva a upečené bagely opatrně vkládáme bagely do vroucí vody. Necháme je plavat na jedné straně a po minutě otočíme na druhou stranu.
  4. Bagely vyndáváme rovnou na plech s pečicím papírem, necháme vychladnout a poté potřeme bílkem a posypeme mákem nebo sezamem. Pečeme zhruba 20 minut v rozpálené troubě při 200 °C. A teď přichází na řadu vaše fantazie…

Fotogalerie