Jitka Kudláčková spolu s týmem vytvořila speciální šperky pro Den matek

01.05.2019 \\ Magazín

Nikdo z nás by na světě bez své maminky nebyl, proto se v JK Jitka Kudláčková rozhodli vytvořit šperky speciálně určené pro Den matek. Jejich péče se bere často tak nějak automaticky, proto by šperky navržené pro Den matek měly být symbolem, který vypovídá o tom, co pro nás naše maminky znamenají.

„Pro tuto krásnou příležitost jsme navrhli a vyrobili krásné prsteny, které zrcadlí hodnotu vašich hlubokých vztahů. Hodnotu péče našich maminek jsme vložili do prstenů, které jsou nejen dárkem, ale hlavně poděkováním a oceněním od dětí,“ vysvětluje Jitka Mlynarčík Kudláčková, kreativní ředitelka a spoluzakladatelka rodinné firmy JK Jitka Kudláčková.

Prsteny, které vznikly poctivou ruční prací, jsou viditelným znakem toho, že žena, které tento prsten nosí, má rodinu, která jsou si vědoma toho, jaké hodnoty jim jako maminka do života dává.

Sama Jitka Mlynarčík Kudláčková uměla oceňovat maminku už od mala. I když tehdy to bylo dětským způsobem, už bylo jasné, že je kreativní dívkou. „K jednomu Dni matek jsem mamince vyrobila v kroužku šperk. Byla to brož z moduritu a byla nádherná. Obrovská brož zelená s červenou květinou, aby každý viděl, jak mám maminku ráda a jak je hezká. Bylo mi asi devět let, tak jako je nyní mojí nejmladší dceři. Maminka si tuto brož vždycky připínala, když odcházela do divadla nebo do společnosti. Byla jsem hrdá na svůj výtvor. Před pár lety mi se smíchem řekla, že ji pak vždy sundala. Ta brož byla opravdu hodně velká a hodně zelená. Ale má ji dodnes,“ popisuje začátky své tvorby přední česká designérka šperků, která od mala ví, že maminku je třeba oceňovat.

I ona sama je trojnásobnou maminkou a Den matek vnímá nejen jako dcera, ale také jako maminka. „Mám dvě dcery. Jedna si ráda spoří a druhá ráda obdarovává. Ale od obou vždy něco dostanu. Nejčastěji je to krásný výkres, který si schovám, tak jako maminka brož ode mě. Je to moc milé, když si na vás děti vzpomenou. Víte, že vás milují,“ vypráví Jitka, která vnímá Den matek jako velmi důležitý den v roce.

Oslava Dne matek je v každé rodině velmi individuální. Láska, laskavost a důslednost by však měly být důležitými hodnotami ve vtahu maminek a dětí. A stále platí, že co dáš, to dostaneš.

Krásné šperky pro svoji maminku najdete v reprezentativní prodejně JK Jitka Kudláčková na Praze 4 v areálu BB centra v obchodní pasáži budovy Filadelfie. Do tohoto obchodu s překrásnými šperky, ve kterém můžete pozorovat i práci ve zlatnické dílně, si našlo cestu i mnoho známých osobností, například Klára Doležalová, Ivana Jirešová, Lidna Finková, Hanka Kynychová, Marek Dědík nebo Libuška Rohlíčková (Vojtková).

Prsten z 14kt zlata s turmalínem a dvěma brilianty. Cena 21 040 Kč.   

Prsten z 14kt zlata s briliantem. Cena 23 510 Kč. 

Více informací naleznete na: www.jk.cz

Fotogalerie