Příběh o Žižkovi, neporazitelném vojevůdci, si vyžádal mnoho náročných scén

30.03.2019 \\ Film/TV

Režisér a producent Petr Jákl se díky kriminálnímu thrilleru Kajínek a snímku Ghoul nesmazatelně zapsal do české kinematografie. Do třetice sáhl do jiného soudku a vybral si historické téma a v loňském roce rozjel natáčení nejdražšího a největšího historického velkofilmu o neporazitelném Janu Žižkovi. První myšlenku od první klapky dělilo dlouhých osm let.

„Natáčení mi přineslo obrovské množství zkušeností, protože produkovat a režírovat film těchto rozměrů je naprosto něco jiného, než cokoli jsem do této chvíle dělal,“ prozradil Petr Jákl, který se prokousával složitostmi, které k tak velkému projektu patří. Ne všechno se odvíjelo podle jeho původních představ a plánů. Dnes však již má za sebou náročnou práci s třistačlenným štábem na place a neméně náročná práce ve střižně je už v plném proudu.

Zeptali jsme se tedy, zda mu nechybí práce na place, shon, nečekané změny počasí či vrtochy jednotlivců? „Jelikož je střižna mou nejoblíbenější fází při výrobě filmu, tak mi nic nechybí. Vždy to beru tak, že se postupuje krok po kroku a každá část výroby má něco do sebe a užívám si jí. Nicméně toto natáčení bylo náročnější než ostatní, protože bylo o dost delší a bylo zapojeno daleko víc lidí a v neposlední řadě komplikované akce vyžadovaly více času a přípravy,“ odpověděl Petr Jákl, který chce filmem světu představit naši krásnou zemi. Tento mimořádný titul je skutečně nabitý celosvětově uznávanými hereckými hvězdami. A chybí už jen dodat, že do zahraničních kin půjde pod názvem Medieval.

Foto: JanŽižka, Mediavel

Fotogalerie