Světové karbanátky

05.04.2019 \\ Recepty

Tak takové jste ještě nikdy nejedli. Okusíte jednou a už nikdy je nepřestanete dělat.

Ingredience:

  • 1,2 kg směs vepřového a hovězího masa
  • 100 ml mléka
  • 2 cibule
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • ½ lžičky majoránky
  • 2 špetky chilli
  • 2 špetky nového koření
  • 1 houska nebo rohlík
  • čerstvě umletý pepř
  • mořská sůl
  • slunečnicový olej na smažení

Postup:

Do mísy dáme promíchané mleté maso, uděláme do něj důlek, do něj nadrobíme housku a zalijeme mlékem, které necháme vsáknout.

Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, protlak, koření, osolíme podle chuti a dobře prohněteme. Hmota by měla být dobře tvarovatelná, ale ne příliš řídká.
Vytvarujeme karbanátky si  a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran. Hotové pokládáme na papírové kuchyňské utěrky, aby vsály přebytečný tuk.