Charizmatický Tokhi odstartoval novou sezónu s Láskou a s autorskými texty

16.03.2019 \\ Magazín

Přední český bubeník Tokhi je všestranným hudebníkem, o tom není pochyb. Jeho hudební projekty jsou originální, našlápnuté kreativními nápady a téměř každého posluchače si získají. Kapela Groove Army, kterou před mnoha lety založil, jen vzkvétá. Ale nebyl by to Tokhi, aby se stále nepouštěl do něčeho nového. Po úspěchu koncertní show Royal Squad, která nemá v Čechách obdoby, si občas tento charizmatický mladík odskočí od tohoto mimořádného uskupení, třeba proto, aby doprovodil na cajon či perkuse svého kamaráda hudebníka a zpívajícího kytaristu Lásku.

„S Láskou se znám dlouho, jsme kamarádi. Natáčel jsem perkuse na desku Zakázanému ovoci, kde působil,“ popisuje seznámení s hudebníkem Láskou Tokhi, který byl i jedním z těch, kteří Láskovi radili, ať se nebojí a vydá se na sólovou dráhu. „Po čase mě Láska poprosil, zda bych ho nedoprovodil na jednom z jeho koncertů. Souhlasil jsem a nyní spolu velmi často vystupujeme. Doprovázím ho na cajon a perkuse a zpívám s ním dvojhlasy. Zkrátka ho podporuji, aby se na pódiu necítil sám a smutný,“ vysvětluje Tokhi s humorem sobě vlastním, jak současná spolupráce funguje.

Na začátku letošního roku spatřil světlo světa videoklip k písni Fejs tu fejs, kde se známý kytarista snaží poukázat na problém dnešní doby, kdy mnoho z nás přisuzuje příliš velký význam fungování a životě na sociálních sítích. A protože nabídky od kamarádů se neodmítají, Tokhi si zahrál i v tomto videoklipu. Ale nikoliv jako bubeník, ale jako raper. „Souhlasil jsem hned, dřív jsem rapoval, takže jsem to dal bez problémů,“ potvrzuje svoji roli v klipu Tokhi.

Spolupráce nejen pokračuje, ale také se vyvíjí. Tokhi dokonce píše texty a pro Lásku napsal už tři. Natočili společně také nějaké písně unplugged. Většinou se jedná o nahodilou spolupráci. „Vše, co vzniká, je takové nenásilné, přirozené. A mně vyhovuje, že pokrývám daleko víc pozic, než jen jako doprovodný muzikant. Baví mě prostě kreativní práce,“ vypráví Tokhi.

Kdo by se obával, že se Tokhimu tato hudební dráha zalíbí, nemusí mít strach. Tokhi je stále leadrem svojí kapely Groove Army a podobné projekty a spojení s kamarády hudebníky jsou pouze příjemným zpestřením. Jak říká, sem tam si rád odskočí na nějakou tu „hostovačku“. Blíží se festivalová sezóna, kde se Groove Army opět představí s projektem Roayal Squad. A nejen s ním. Chystají velké překvapení, na které se můžete těšit již brzy!

Fotogalerie