Testy F2 v Jerezu dopadly pro Sauber Junior Team by Charouz úspěšně

01.03.2019 \\ Sport

První solidní krok před startem nové sezóny Formule 2 má za sebou Sauber Junior Tým by Charouz. Po třech dnech testování ve španělském Jerezu v týmu vládne opatrná spokojenost. 

Sauber Motorsport, který bude letos ve Formuli 1 závodit pod hlavičkou Alfa Romeo Racing, se pro sezónu 2019 spojil s českým týmem Charouz Racing System a bude mít své jezdce v každé kategorii FIA. Už minulý týden byli pro sezónu F2 jako oficiální piloti představeni Brit Callum Ilott a Američan s ekvádorskými kořeny Juan Manuel Correa. Oba mladíci se tak v rámci testování představili v úterý, ve středu a ve čtvrtek na okruhu v Jerezu. 

Callum i Juan Manuel se velmi rychle přizpůsobili současné generaci vozů a odvedli kus dobré práce. Tým se zaměřil na testování výkonu, simulaci závodů, zastávky v boxech, rychlé starty i analýzu dat. Ilott, který byl loni třetí v GP3, dokončil úterní testy devátý a sedmý, ve středu byl osmý a třetí, ve čtvrtek pak čtrnáctý a jedenáctý. 

Correa, který má také zkušenosti z GP3, byl první den dvanáctý a třináctý, ve středu devátý a pátý a ve čtvrtek patnáctý a osmnáctý. 

Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System, řekl: "V Jerezu jsme si užili příjemné testy a bylo to pozitivní první představení Sauber Junior by Charouz na trati. Jako tým jsme dosáhli všeho, čeho jsme chtěli, jezdci zajeli dobře. Výsledky z Jerezu nám dávají pevný základ, na kterém můžeme dále stavět."
Bob Vavřík, ředitel Charouz Racing System, řekl:
 "S tím, co jsme v Jerezu ukázali, jsem spokojený. Vyzkoušeli jsme si vše, co jsme chtěli. Výsledky byly dobré a ukazují nás v dobrém světle. Dokázali jsme, že s nováčky ve Formuli 2 jsme silní. Důvodem je i fakt, že Callum a Juan mají velmi dobré vztahy se svými inženýry. Funguje tam skvělá chemie, což je vždy pozitivní."
Callum Ilott řekl: "Bylo skvělé začít pracovat s týmem, začít budovat vztahy a projít si testovacím programem. Všechno bylo z mého pohledu pozitivní a myslím, že máme skvělý základ, na němž budeme pokračovat v Barceloně. Při každé jízdě jsem se cítil lépe a lépe, našel jsem dobré tempo. Hodně jsem se dozvěděl, zvlášť o startech a zastávkách v boxech, což může v závodě znamenat hodně."
Juan Manuel Correa řekl:
 "Z pohledu věcí, které jsme si řekli a které jsme poté vyzkoušeli, to byly pozitivní tři dny. Komunikace s týmem je perfektní, měli jsme vždy zpětnou vazbu. Pro mě tyto dny znamenaly spoustu nových zážitků, všechno šlapalo skvěle. S výsledky jsem spokojený a těším se, až si znovu sednu do kokpitu."

Další předsezónní testy čekají Sauber Junior Team by Charouz v Barceloně 5. - 7. března.


Více informací se dozvíte na sauberjuniorteam.com.

Fotogalerie