Karel Kubát byl nadšený z vánočních přání od dětí

03.01.2019 \\ Magazín

Hokejista Karel Kubát se v loňském roce stal patronem Kulturně komunitního centra Rybné v Praze, ale momentálně je na druhém konci světa ve  Vladivostoku, přesto malé návštěvníky motivuje k lepším výkonům. Je totiž v angažmá v klubu Admirál. Během krátké doby se adaptoval a oprávněně patří mezi nejproduktivnější  hráče v Kontinentální hokejové lize.

Sotva odcestoval, poslal do centra pro děti podepsané puky, podepsanou hokejovou kartičku a několik dalších cen, a tak KKC Rybná vyhlásilo na počátku prosince soutěž pro děti z žižkovské základní školy, o které pečuje v družině paní vychovatelka Zdenka Stuchlá a téma bylo jasné: Přání pro Karla Kubáta.

Krátce před Vánocemi děti vytvořily přáníčka. Byla připravena kreativně a s nadšením. Některé je sice nestihly dokončit, ale odměnu si zasloužily všechny. Naskenované obrázky zamířila k nic netušícímu Karlovi Kubátovi do Vladivostoku. Téměř okamžitě se pochlubil tímto mimořádným dárkem na síti. Za pár dnů všem prostřednictvím facebooku vzkázal: „Tak tenhle dárek se povedl přímo maximálně. Nejen, že jsem na Štědrý den dal gól, ale ještě mě vyhlásili nejlepším hráčem,“ napsal hokejista klubu Admirál, kterého dětské komentáře prý opravdu dostaly. Český obránce Karel Kubát skóroval  24. prosince 2018 již potřetí v Kontinentální hokejové lize, a to střelou od modré. Pro malé školáky je opravdovým vzorem a na setkání s ním se už velice těší.

„Vánoční přání od dětí byla pro mě opravdu milým překvapením, které jsem ani v nejmenším nečekal... Texty dětí jsou tak milé, že jsem se rozhodl vybrat jeden obrázek, kterému pošleme dárek,“ tedy ještě jeden dárek jako bonus, protože opravdu potěšily mladého hokejistu na druhém konci světa, který Vánoce trávil bez rodiny a svých nejbližších. Karel Kubát se už moc těší na osobní setkání v Česku.

Další soutěž o podepsané puky českých hokejistů bude vyhlášena 19. ledna 2019 na ledové ploše v pražském Europarku. Novým organizátorem je nezisková organizace Integrace 3P, která bude nadále KKC Rybná provozovat pod zkráceným názvem Centrum Rybná. Soutěž bude tentokráte určena všem dětem, které se budou chtít zapojit.

Fotogalerie