Fittipaldi řádil na okruhu v Silverstone!

02.05.2017 \\ Sport

Nejde o časovou smyčku, ale na okruh vstoupil vnuk slavného jezdce. Už zase je na výsledkové listině nejvýše známé příjmení Fittipaldi. Nejde tedy o slavného Emersona, ale o Pietra, jeho vnuka. Ten svůj první start v týmu Lotus v sérii Formule V8 3,5 proměnil ve vítězství.

Po včerejší kvalifikaci to na v prvním závodě sezóny seriálu Formule V8 3,5 dokonce vypadalo na stoprocentní triumf české stáje Lotus. René Binder a Pietro Fittipaldi totiž obsadili první dvě místa a do dnešního závodu tak měli nejvýhodnější místa na startu. Zatímco rakouský pilot nakonec skončil "až" pátý, mladý Fittipaldi ukázal, co to znamená nosit slavné příjmení. Všechny soupeře nechal za zády hned napoprvé si tak na stupních vítězů vyskočil úplně nejvýše.

Průběh závodu ukázal, že Pietro má nejen geny závodníka, ale také pevné nervy. Soupeři se na něj tlačili, musel odrážet mnoho útoků. „Jsem naprosto spokojený. Sice by se určitě našly nějaké chyby, ale výsledek je parádní. Věřím, že jsem splnil očekávání, která do mě tým vkládal,“ usmíval se jezdec. Spokojený byl i týmový manažer Bob Vavřík. "Po kvalifikaci jsme pomýšleli na double, to je jasné. Ale průběh závodu ukázal, jak bude letošní sezóna vyrovnaná. První a páté místo je z tohoto pohledu super.“

Foto: archiv týmu Lotus

Fotogalerie