Letní recepty: Domácí nanuky z meruněk
Ulítáváte si na ovocných dřeních, které vás ve vedrech dokážou báječně osvěžit? Ty jahodové jsou klasika, která vás nikdy neomrzí. A co takhle zmrzlina z meruněk? Na tomto receptu je snad nejnáročnější natrhat ovoce ze stromu nebo ho dojít nakoupit. Ale výsledek stojí za to! Proč právě meruňky? Kromě toho, že mají jedinečnou vůni a chuť, taky obsahují mj. železo, draslík a antioxidanty (betakaroten) a podporují metabolismus. A navíc vám za ně děti utrhnou ruce.
Počet porcí: 4, doba přípravy: 15 minut + mrazení, náročnost: *
Ingredience:
- 5 zralých meruněk
- 150 ml vody
- 2 lžíce medu
Postup:
- Meruňky rozmixujte s vodou a přidejte med.
- Vlijte do formiček na nanuky a nechte zamrznout.
Dobrá rada na závěr: Výroba nanuků představuje perfektní způsob, jak zužitkovat sezónní ovoce a vychutnávat si ho pak v jakoukoliv roční dobu. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.
Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz