Masna Kozí slaví rok od otevření svého bufetu
Už rok Masna Kozí provozuje vyhlášený bufet, kde si pochutnáte na klasikách české kuchyně, které zachutnají i nejnáročnějším strávníkům napříč generacemi. Ti starší byli zvyklí na ta nejlepší jídla z legendárního Automatu Koruna na pražském Václavském náměstí. Každým krokem se v Masně snaží navrátit k řemeslné výrobě s láskou k této práci, což se pozitivně odráží i v přístupu k zákazníkovi.
Masna Kozí přináší to nejlepší maso od prověřených lokálních dodavatelů již 9 let a 2. března slaví první narozeniny nejen redesign celého řeznického obchodu a především bufet. Rok 2020 se ponese v duchu osvěty o mase, kterému lidé přestávají rozumět, a to je nutné změnit.
Za nepřemrštěný peníz si sem můžete od brzkého rána až do večera zajít na snídani, svačinu, oběd i večeři. Pochutnat si můžete na teplých párcích s hořčicí a poctivou vejmrdou, každý den je v nabídce jiná polévka, návyková je i zdejší teplá sekaná nebo grilované kuře. K obědu či večeři je na každý den připravené menu, ze kterého si vybere každý. A to všechno můžete navíc zapít zdejší specialitou, 10° a 12° pivem Masna.
Díky vysokým stolům, u kterých si jídlo můžete pohodlně sníst, ožila tradice jídelen, kde si „na stojáka“ můžete vychutnat vlašský salát s rohlíkem nebo pořádnou dršťkovou či drůbek. K tradici řeznického a kuchařského řemesla odkazuje i logo Masny Kozí, které najdete v podobě svítícího neonu v oknech: lev, který je z dílny grafického studia Nejtek, odkazuje právě na poctivé řeznictví a lásce k řemeslu. Lidová kresba zase pochází z rukou Jakuba Plachého a Kláry Zahrádkové. Zkrátka budete si tu i misky polévky i u výlohy s masem v řeznické části připadat jako v jídelně ze starých filmů.
Kromě čerstvého masa a uzenin značky Pejskar, která má 130letou tradici, v Masně nakoupíte i chlebíčky a další lahůdkářské produkty, čerstvé pečivo, nakládačky a jiné delikatesy, omáčky ke grilovanému masu, sýry, přepuštěné máslo nebo cider. Nikde jinde neseženete ani originální řadu výrobků značky Masna, mezi kterými můžete vybírat z vývarů, sádla, škvarků, rillettes, omáčky demi-glace, nebo klasických vepřových konzerv.
A že už je vás toho masného příliš? Připravené jsou i čerstvě napečené nejrůznější domácí buchty. Zkrátka Masna je důvodem, proč přestat chodit do supermarketu.
Kromě profesionálního cateringu si v Masně můžete objednat rodinné obědy domů, naložení masa na gril, obložené talíře, nejrůznější svačiny na výlety i zásoby jídla (nejen) na chatu nebo třeba na vodáckou dovolenou.
Oslavte první narozeniny masnového bufetu i vy a stavte se tam v pondělí 2. března – ke každému obědu dostanete malý dárek.
Masna Kozí
Kozí 9, Praha 1–Staré Město
BUFET
po–pá 7.00–19.00
PRODEJNA
po–pá 8.30–20.00
sobota 9.00–15.00
Více informací naleznete na: www.masnakozi.cz