S láskou ke koním se musíte narodit!

25.05.2017 \\ Lifestyle

Člověk míní a život mění, ale láska ke koním je prý trvalá, ale musíte se s ní narodit. To jistě může potvrdit Veronika Froňková, absolventka České zemědělské univerzity v Praze, obor Chovatelství. Má za sebou také studium na Karlově univerzitě obor Vychovatelství a samozřejmě je také certifikovanou cvičitelkou jezdectví, a to už od roku 2012, kdy složila zkoušky pod hlavičkou České jezdecké federace. To vše je zárukou, že svoji práci rozumí, ovládá ji nejen teoreticky, ale i prakticky.

Irský spisovatel, dramatik a esejista Geogre Bernard Shaw kdysi řekl: „Potřebovali byste koně, neboť teprve jízda na koni dělá člověka dokonalým." Právě takový zážitek vám může zprostředkovat Veronika Froňková.

V současné době učí děti od pěti let jízdě na koni, ale do stájí Jezdeckého klubu Agira v Holubicích nedaleko Prahy dochází i dospělí. Pro jezdecký výcvik má k dispozici 6 koní a zabývá se rekreačním ježděním, ale i drezurou a parkurovým ježděním, což její srdeční záležitostí. Součástí areálu je ustájení pro koně,  písková jízdárna a výběhy

Jako cvičitelka jezdectví Veronika Froňková pracuji již sedmým rokem, pořádá kroužky, kde se mohou děti o koně i starat. Má mnohaleté zkušenosti s výukou jízdy i v pořádání dětských příměstských táborů a jezdeckých závodů, ale hlavně má koně pod kůží.

Více informací o Jezdeckém klubu Agira najdete zde.

Foto: Archív Veroniky Froňkové

Fotogalerie